Verloren voorwerpen: Wat we het meeste verliezen en waar we het verliezen

Terwijl de ene persoon nooit iets verliest, is de ander dagelijks op zoek naar zijn sleutels, telefoon of bankpas. Hoe kan dat toch? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat we in elk geval iedere dag iets verliezen. Dat kunnen de kleinste dingen zijn, zoals haarelastiekjes of kleingeld. Maar ook je mobiele telefoon of je iPad. Niets is vervelender dan regelmatig spullen verliezen.

QRING-Infographic-Verloren-Gevonden-NL-min

Hoe vaak zijn we iets kwijt?

Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste mensen regelmatig dingen kwijtraken. Zo geeft 23% aan dat ze maandelijks iets verliezen, 14% wekelijks en 17% zelfs dagelijks!

Er zijn vele manieren om een voorwerp te retourneren. Opvallend is dat slechts één antwoord garandeert dat het voorwerp ook daadwerkelijk aan de eigenaar wordt geretourneerd. Vaak komt het voorwerp bij een loket of politie terecht, waar het nooit door de eigenaar wordt opgehaald…

Bij veel van de opties om een voorwerp te retourneren blijft de vraag dus: krijgt de eigenaar wel zijn verloren voorwerp terug? Veel respondenten wisten het antwoord op deze vraag niet. Slechts 10% gaf aan dat hij zeker wist dat de eigenaar het verloren voorwerp terug had. 55% wist het niet zeker.

Vind jij al jouw verloren voorwerpen ook weer terug?

Het kan niet anders dan dat jij ook wel eens iets bent verloren. En… heb je het weer terug gevonden? Was er een vinder die contact met je kon opnemen?

De meeste mensen zijn hun verloren voorwerp voor altijd kwijt! 78% geeft aan het voorwerp nooit meer terug te hebben gevonden. 10% weet het niet zeker en slechts 12% zegt van wel!

Waarom raken we alles kwijt?

Raak je regelmatig iets kwijt? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat je te druk, afgeleid of moe bent. Maar… kwijtraken is ook een teken van intelligentie.

3 tips om jouw waardevolle voorwerpen niet meer kwijt te raken!

1. Organiseer

We raken allemaal dezelfde spullen kwijt. Hoe komt dat? Omdat het spullen zijn die we makkelijk kwijt raken. Kleine items die we vaak los in onze tas gooien. Probeer je spullen daarom wat meer te organiseren. Kies bijvoorbeeld een vaste plek in je tas voor je portemonnee en berg je sleutels op in een dicht vak met een rits wanneer je ze de rest van de dag niet meer nodig hebt.

2. Laat je waardevolle voorwerpen thuis als je ze niet nodig hebt

Ben jij gewend om je portemonnee, telefoon, paspoort en sleutels overal mee naartoe te nemen? Zolang je het niet nodig hebt, laat het thuis!

3. Maak gebruik van QR-tags

Ik hoor je denken: ‘QR-tags?’. Ja zeker. QR-tags zijn slimme tags die je aan al jouw waardevolle spullen kunt bevestigen. Bevestig bijvoorbeeld een QR sleutelhanger aan je autosleutel en een QR bagagelabel aan jouw rugzak. Verlies je jouw voorwerp? Dan kan de vinder via de QR-code of NFC tag simpel en anoniem contact met je opnemen. Handig toch! Bestel hier of via onderstaande knoppen.

qring packaging
Ga naar de shop

Bronnen: QRing Survey, Daily Mail, MaxVandaag, RTLNieuws, Margriet.