[Review] Met QR-labels verloren voorwerpen terug vinden? (door Appletips.nl)

De QRing QR-tags kunnen worden gebruikt om verloren voorwerpen op een anonieme en eenvoudige manier terug te krijgen. Appletips.nl zocht uit hoe makkelijk dat gaat en schreef daar een uitgebreide review over.

Met QR-tags altijd bereikbaar en toch anoniem

De meeste voorwerpen die we regelmatig kwijt raken, zijn niet voorzien van contactgegevens. Dus hoe moet de vinder van jouw sleutelbos, portemonnee of AirPods met jou in contact komen? QRing biedt een goedkope, veilige én anonieme manier om jouw waardevolle voorwerpen te beveiligen.

Alle tags zijn voorzien van een QR-code en NFC chip. De vinder van het voorwerp kan de tag scannen met zijn/haar mobiele telefoon. Vervolgens ontvangt de eigenaar een melding in de QRing app en wordt er contact opgenomen. De vinder hoeft geen app te downloaden. Lees hier meer over hoe het werkt.

qring review appletips

De review: QRing scoort 4.5/5 sterren

“De QRing labels lijken een simpele oplossing, de techniek die actief wordt na het scannen van de QR-code of NFC-tag is slim bedacht. Het label nodigt de vinder uit om de tag scannen, hierna kan met enkele tikken op het scherm contact met de eigenaar worden opgenomen. Hierbij wordt in eerste instantie de privacy van beide partijen gegarandeerd.

De QRing app om de labels te koppelen aan je account werkt prima en is overzichtelijk opgebouwd. De VOIP-gesprekken zijn van hoge kwaliteit, natuurlijk is dit wel afhankelijk van je internetverbinding.

Het is mogelijk om QRing te gebruiken zonder de tags aan te schaffen, de QRing app kan gratis digitale QR-codes aanmaken die op dezelfde manier werken als de tags.

De QRing labels zijn verkrijgbaar vanaf € 8,99 (voor een stickerset), sleutelhangers en bagagelabels kosten € 12,99. Op de website zijn verschillende voordeelsets beschikbaar waardoor de prijs per label stukken lager uitvalt.

Ter vergelijking voor een Apple AirTag betaal je € 35,00 en dan moet je nog een extra accessoires aanschaffen om deze ergens aan te kunnen bevestigen.

Natuurlijk, blijf je altijd afhankelijk of de vinder contact met je wilt opnemen. Is de vinder een beetje nieuwsgierig en scant deze de tag, dan wordt hij vanzelf in de goede richting gestuurd om contact met je op te nemen.”

Lees de volledige review op de website van appletips.nl.

De plus- en minpunten op een rij

  • Goede kwaliteit tags

  • Zeer laagdrempelig voor de vinder om contact op te nemen met de eigenaar

  • Volledige anonieme labels

  • Gratis VOIP gesprek tussen vinder en eigenaar

  • Mogelijkheid om gratis QR-codes te genereren

  • NFC chip voelbaar in de stickers, hierdoor niet helemaal vlak

Lees de volledige review op de website van appletips.nl.

Naar review